chrome firefox opera safari iexplorer

Через негоду в Україні затоплює великі міста і села

25 травня 2012 о 09:34

У четвер вулиці Одеси через рясний дощ перетворилися на величезні калюжі. Подекуди люди опинилися заблокованими у своїх авто, йдеться в сюжеті ТСН.

Дощ не припинявся від ранку, а згодом перейшов у справжню зливу. Дороги та тротуари затопило, бо ж вода не відходить у каналізацію, бо ж колекторні системи забиті. Низинні райони міста залило водою. Найбільше постраждав район біля Пересипського мосту – там кілька дестяків авто опинилися заблоковані. Загалом ситуація складна по всій Одесі.

На центральних вулицях величезні затори. Люди, що поверталися з роботи, витрачали на дорогу вдвічі більше часу, ніж зазвичай.

За прогнозами синоптиків, погода і надалі погіршуватиметься. Тож якщо комунальники не почнуть терміново розчищати колекторну систему зливу води, підтоплюватиме дедалі більше вулиць Одеси.

Протягом 23 та 24 травня через сильні зливи в Івано-Франківській області затопило низку населених пунктів. Як повідомили в МНС, селах Тязів, Угринів, Козино та Єзупіль на території Тисменицького району дощовою водою підтопило 12 приватних житлових будинків, 26 господарських споруд та 142 присадибних ділянок. Після припинення дощу вода зійшла.

Станом на ранок 25 травня залишається підтопленими 17 підвалів, до відкачування води залучені два підрозділи МНС.

Нагадаємо, 25 травня в центральних, східних областях і на півдні також очікуються грозові дощі, місцями сильні зливи, град, шквали до 25 м/с. Температура вночі становитиме +10... +17, вдень +16... +23 градуси.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути