chrome firefox opera safari iexplorer

День Перемоги відзначають у кожному районі столиці. Програма

09 травня 2012 о 09:09

З нагоди відзначення 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, у столиці відбудеться низка святкових заходів до Дня перемоги.

Так, 9 травня о 12.00 у Деснянському районі відбудеться святковий концерт «Цей день ми наближали, як могли» та частування солдатською кашею на території кіностудії «Фільм.UA» на вул. Закревського, 22, повідомляє прес-служба мерії.

Крім того, о 8.00 розпочнеться святкова хода ветеранів війни та праці – мешканців Дніпровського району від бульвару Праці, 1/1 до парку культури і відпочинку «Перемога».

Біля «Кургану Безсмертя» о 9.00 розпочнеться урочистий ритуал пам’яті. Після чого пройдуть народні гуляння та святкові концерти. Усіх охочих частуватимуть солдатською кашею, а також працюватиме «польовий медсанбат», де охочі зможуть виміряти тиск та отримати медичну консультацію.

У Дарницькому районі з 9.00 розпочнуться церемонії покладання квітів та вінків до пам’ятників, розташованих у межах району: до пам’ятника загиблим жителям села Бортничі (сільське кладовище); до могили льотчикам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни (мкр. Бортничі); до Братських могил воїнам Великої Вітчизняної війни (пров. Поліський, 9); до стели пам’яті військовополоненим, які загинули у Дарницькому концтаборі (вул. Бориспільська, 17) та інших.

В Оболонському районі столиці об 11.30 відбудеться святковий концерт. Також о 12.00 пройде урочистий прийом для ветеранів війни за участю керівництва Печерського району у середній школі № 90. О 13.00 відбудеться святковий концерт на естраді Міського саду Центрального парку культури і відпочинку.

У Подільському районі покладатимуть квіти о 10.00 до пам’ятного знаку воїнам Інтернаціоналістам, що на Інтернаціональній площі. О 10.30 відбудуться мітінги-реквієми біля пам’ятника Монітору «Желєзняков» та на Куренівському цвинтарі. У парку культури та відпочинку «Куренівський» о 12.00 розпочнеться концертна програма з частуванням кашею.

На вулиці Кричевського, 21, що у Святошинському районі, о 12.30 також розпочнеться концертна програма та частування солдатською кашею.

У парку ім. М.Островського (Солом’янський район) святкування 67-ї річниці Перемоги розпочнеться о 14.00 з реквієму пам'яті на Солом'янському меморіалі. Після чого відбудеться урочистий мітинг – хода колони офіцерів Національного Університету оборони, Національної академії внутрішніх справ та військових частин Повітрофлотськиом проспектом. Також цього дня відбудеться мистецька програма «Це свято – День Перемоги».

У Шевченківському районі столиці на стадіоні «Піонер», що на вул. Туполєва, 22-Д, також відбудеться концертна програма під гаслом «Велич вашого подвигу непідвладна часові» за участю кращих творчих колективів району та частування солдатською кашею.