chrome firefox opera safari iexplorer

ЄВРО-2012 серед дитячих команд виграла збірна України

14 травня 2012 о 10:21

Фінальний матч дитячого футбольного чемпіонату «ЄВРО-2012» між командами Придністровського регіону (команда символічно виступала під прапором України) і кишинівського дитячого центру «Дон Боско» («збірна Італії») завершився перемогою «збірної України», повідомляє «Урядовий кур'єр».

«Команда дітей Придністровського регіону ( віком 7-11 років), що виступала під прапором України, виграла дитячий турнір, але головне навіть не в перемозі, а в тому, що загальними зусиллями нам вдалося влаштувати дітям свято, де перемогла дружба. Вони запам'ятають його як знаменну подію, яка зближує два берега Дністра», – підкреслив посол України в Молдові Сергій Пирожков.

За першість у старшій групі (діти 12-14 років) за перемогу боролися символічні збірні Італії і Голландії. Перемогли «італійці» з дитячого центру «Дон Боско».

За фіналом дитячого чемпіонату спостерігав голова делегації Євросоюзу в Молдові Дірк Шубель.

Переможці отримали пам'ятні кубки, футболки з символікою ЄВРО-2012 та інші призи.

Нагадаємо, дитячий футбольний чемпіонат «ЄВРО-2012» був організований за ініціативи посольств України і Польщі в Республіці Молдова. Кожна з дитячих команд за умовами турніру виступала під прапорами країн-учасниць ЄВРО-2012. До складів команд увійшли діти з малозабезпечених сімей, які не займаються цим видом спорту професійно.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути