chrome firefox opera safari iexplorer

Євро-2012 замість України можуть провести у Німеччині?

14 травня 2012 о 15:03

До кінця тижня УЄФА має визначитися, чи буде взагалі проводитися ЄВРО-2012 в Україні. Натомість великі перспективи у цьому питанні з'явилися у Німеччини.

Про це УНН  повідомило джерело в Виконавчому комітеті УЄФА.

За словами джерела, вже до кінця нинішнього тижня стане остаточне відомо, чи буде проводитися  фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні.

Серед причин вагання керівництва УЄФА щодо того, чи продити ЄВРО-2012 в Україні, співрозмовник агентства назвав також, зокрема, політичну складову пов’язану з ситуацією навколо Тимошенко та майбутніми судовими процесами проти неї.

На уточнююче запитання журналіста, де в разі відмови Україні може відбуватися чемпіонат, представник Виконавчого комітету УЄФА зазначив, що такою країною ймовірно стане Німеччина, де 2009 року було капітально відремонтовано всі стадіони.

Щодо можливо проведення ЄВРО-2012 лише на території Польщі, він зауважив, що польські стадіони не зможуть помістити всіх футбольних вболівальників. І обов’язково має бути ще одна країна, готова провести ЄВРО-2012, до якого лишилося менше місяця.

Крім того, співрозмовник не виключив, що політична активність німецького канцлера Ангели Меркель щодо захисту Юлії Тимошенко та її нищівна критика України може бути пов’язана саме з ЄВРО-2012.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути