chrome firefox opera safari iexplorer

«Каzантип» до свого 20-річного ювілею представив гімн

15 травня 2012 о 14:49

«Республіка Z», більш відома як «Каzантип», представила гімн нинішнього сезону, який стане для республиці ювілейним, у 2012-му їй виповнюється 20 років.

«Каzантип» на початку 1990-х років проводився у північно-східній частині Криму, на мисі Казантип. Звідси і назва проекту. Спочатку це був спортивний захід, що збирав фанатів віндсерфінгу. Його супроводжувала музика. На початку 2000-х років «Каzантип» переїхав на захід Криму, у Попівку, і незабаром його перейменували на «Республіку Z».

«Можна скільки завгодно міркувати про те, яким має бути гімн Каzантипа. Головне, він має бути, і бути, за традицією, що склалася, щороку новим і різним», — написав президент республиці Микита 1 (Маршунок).

За його словами, зробити це непросто.

«Оскільки прагнути всім вам догодити — безглуздя, і здивувати вас теж практично не можливо. Проте, відкинувши всі важливі державні справи, ми знову намагаємося знайти правильні слова і звуки. Нам зверху, як ви розумієте, і видніше, і краще чутно», — додав він.

Гімн можна прослухати тут.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути