chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА виселяє Центральну дитячу бібліотеку ім. Шевченка «в інтересах відвідувачів»

14 травня 2012 о 13:40

КМДА виселяє Центральну бібліотеку ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва на проспекті Перемоги, 25-А нібито «в інтересах відвідувачів».

Приватні бізнес центри і торгові мережі, які також розміщені за вказаною адресою, збираються проводити реконструкцію приміщень. Бібліотеку планують пересилити в приміщення будинку культури «Більшовик», як зазначають в КМДА, — «в інтересах відвідувачів, щоб не створювати незручності для читачів і працівників бібліотеки під час реконструкції».

Про це повідомили в ГУ комунальної власності м. Києва на запит голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця щодо приватизації нежилих приміщень на просп. Перемоги, 25-А, в яких розміщується зазначена бібліотека.

«Таємниця такої турботи про читачів бібліотеки криється в тому, що практично весь будинок крім приміщення бібліотеки фактично проданий. Тепер залишилось продати тільки це приміщення, хоча, згідно з законодавством України, приватизації не підлягають будівлі або їх окремі частини, де розміщуються бібліотеки», — наголосив О. Бригинець.

Саме тому прокуратурою столиці вже опротестовано рішення Київради щодо включення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, нежитлового приміщення по проспекту Перемоги, 25-а, у якому розміщена та функціонує Центральна бібліотека ім. Т.Г. Шевченка для дітей.

«В одному зі своїх недавніх виступів О. Попов дуже правильно сказав, що він вірить киянам і не вірить чиновникам. Я так само не вірю чиновникам, в тому числі і підлеглим Попова, які нібито в інтересах відвідувачів відселяють бібліотеку, бо насправді влада діє в бізнес інтересах торговців. На жаль, влада, бізнес і суди «працюють» як єдине ціле і закладам культури дуже важко воювати проти цього триглавого монстра», — впевнений О. Бригинець.

Нагадаємо, минулого року заради розміщення медичної амбулаторії бібліотеку сімейного читання «Чапаєвка» в Голосіївському районі виселили в фойє школи. А в жовтні 2011 року загроза нависла над центральною бібліотекою Шевченківського району ім. Плужника на вул. Прорізній, 15. Так само Центральну публічну бібліотеку імені Лесі Українки не раз намагалися висилити з приміщення, але вона відстояла в судах своє право на те, щоб залишитись в своєму приміщенні.

Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка діє із 1919 року та є головною бібліотекою для дітей столиці. Її статус визначено Урядом України як науково-дослідного, інформаційного та консультативного центру з питань культурного розвитку дітей міста Києва.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути