chrome firefox opera safari iexplorer

Київська влада буде зносити ще кілька будівель на Андріївському узвозі

31 травня 2012 о 15:12

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляє про необхідність демонтажу з наступним відновленням ще кількох будинків на Андріївському узвозі.

Про це він сказав на прес-конференції.

«Є будинки, які потрібно буде розібрати, оскільки їх подальша експлуатація неможлива. Їх доведеться розібрати і зібрати у тому самому вигляді, який вони мали», — сказав Попов.

Він зазначив, що на сьогоднішній день на Андріївському узвозі розташовані 5 будинків в аварійному стані, деякі з яких якраз і доведеться демонтувати, а згодом відновити.

Попов зазначив, що з кожного з таких об'єктів у міста є відповідні експертні висновки щодо їх технічного стану.

Він також нагадав, що 3 червня відбудеться церемонія урочистого відкриття Андріївського спуску після його реконструкції, під час якої заплановано виступи українського співака Олега Скрипки.

Попов також додав, що реконструкція Андріївського узвозу — це один з етапів програми, завдяки реалізації якої місто розраховує збільшити туристичний потік у столицю з нинішнього 1 млн туристів на рік до 2,5 млн

Попов зазначив, що наступними етапами у найближчій перспективі є реконструкція Володимирської гірки та облаштування туристичних маршрутів по схилах Дніпра.

Як повідомлялося, Київська міська адміністрація має намір провести урочисту церемонію відкриття Андріївського спуску після його реконструкції 3 червня.

Група ЕСТА відмовилася від будівництва торгово-офісного центру на Андріївському узвозі та обіцяє зберегти історичний вигляд фасадів будинків, побудованих на місці знесених на початку квітня.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути