chrome firefox opera safari iexplorer

Міліція обіцяє прибувати через 2 хвилини після виклику

22 травня 2012 о 12:15
Центр оперативного реагування міліції відкрито в Донецьку. Це перший в Україні підрозділ, де використано найновіше програмне забезпечення та передовий досвід зарубіжних країн.
Якщо раніше від моменту звернення громадянина до безпосереднього прибуття правоохоронців витрачалося близько 40 хвилин, то тепер швидкість реагування становитиме від 2 до 10 хвилин. Такий результат досягається насамперед за рахунок скорочення часу обробки виклику: прийом, реєстрація та забезпечення реагування відбуватиметься автоматизовано і за лічені секунди.
До центру надходитиме інформація не лише від громадян, а й відеодані з камер спостереження, встановлених у різних районах, та сигнали від екстрених служб. Для ефективнішого управління нарядами міліції та своєчасного реагування патрулі забезпечені пристроями позиціонування на місцевості — GPS-трекерами.
Звернення, які раніше надходили до чергових частин райвідділів, автоматично реєструватимуться в центрі. Інспектор бачитиме на електронній карті місце події та знаходження найближчих нарядів міліції, а також відеоінформацію з камер.
Із центром уже з’єднано 167 камер спостереження, які охоплюють ключові об’єкти Євро-2012. До початку чемпіонату кількість камер збільшиться майже втричі. Зокрема, сотню встановлять на залізничному вокзалі, дві сотні — в аеропорту.
«Відкриття центру — ще один крок на шляху реформування органів внутрішніх справ, перетворення їх на правоохоронне відомство сучасного європейського зразка, — заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко. — Центр допоможе забезпечити належний захист життя і здоров’я, прав і свобод мешканців міста і його гостей, що особливо актуально напередодні проведення чемпіонату з футболу».
У перспективі аналогічними системами планується обладнати всі великі міста. Під час урочистостей В. Захарченко вручив керівництву обласної міліції ключі від 30 новеньких автомобілів «Рено».
Розділи: Суспільство