chrome firefox opera safari iexplorer

Муніципальні кінотеатри столиці можуть зникнути

08 травня 2012 о 15:43

Через прийняття Програми з удосконалення діяльності кіномережі Києва, що має бути розглянута на одній з найближчих сесій Київради, муніципальні кінотеатри можуть повторити долю тих, які вже продані, зруйновані і в них не ведуться кінопокази.

Тому керівники муніципальних кінотеатрів «Братислава», «Київська Русь», «Кобзар», «Сирець», «Кінотеатр ім. Гагаріна» звернулися до голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця з проханням не приймати Програму без обговорення з ними.

«Звичайно, я підтримую позицію колективів кінотеатрів, адже хто краще знає як покращити їхню роботу, ніж самі кінотеатри, щоб це було реальним покращенням роботи. Хто, як не кінотеатри знають як київська влада може замасковувати рішення, які призводять до знищення кінотеатру і продажу його приміщення»,- наголосив О. Бригинець.

Депутат зауважив, що муніципальні кінотеатри виконують не лише пізнавальну та розважальну функцію (як це роблять приватні кінотеатри), а й соціальну, оскільки квитки в комунальні кінотеатри – найдешевші. Тому удар по кінотеатрах може бути ударом по соціальному середовищу міста.

«Дехто з чиновників КМДА заявляє, що ніхто не збирається продавати кінотеатри, тому я не бачу ніякої проблеми в тому, щоб обговорити всі питання пов’язані з кінотеатрами за участі всіх зацікавлених сторін», — переконаний О. Бригинець.

Як повідомили трудові колективи кінотеатрів, КМДА підготувала і збирається передати на розгляд депутатів Київради Програму з удосконалення діяльності кіномережі м. Києва без відома та згоди керівництва і працівників кінотеатрів.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути