chrome firefox opera safari iexplorer

На головній спортивній арені України відкрили пивний бар

15 травня 2012 о 17:27

Уповноважений Президента дитячий омбудсман Юрій Павленко виступив категорично проти відкриття на НСК «Олімпійському» пивного закладу «Olimpiyskyi Sport&Beer».

Він назвав це неприпустимим, зважаючи на імідж країни та виховання нового покоління.

«Стадіони мають бути вільними від алкоголю, тютюну та пива – це однозначно. Те, що одним зі спонсорів Чемпіонату Європи є пиво – думаю, що це є не дуже добре. А те, що на НСК «Олімпійському» відкрили заклад «Olimpiyskyi Sport&Beer», я вважаю взагалі ганьбою. І я буду звертатися до керівництва НСК «Олімпійський» стосовно неприпустимості в одному ряді використовувати «олімпійський», «спорт» і «пиво», – запевнив він.

На думку Павленка, це надзвичайно ганебно й цинічно для головної спортивної арени України.

«Я лише вчора побачив. Мені навіть у голову не могло прийти, що на НСК «Олімпійський» можуть відкрити заклад із назвою «Пивний бар» – я вважаю це просто приниженням головної спортивної арени країни», – наголосив він.

«Футбол – це не пиво. Футбол – це м’яч, кросівки, галявина, ворота й активні дії. На жаль, уся реклама спрямована на те, щоб агітувати за пасивний спорт, а не за активні заняття. І тут пивники є основними пропагандистами», – підкреслив Павленко.

«Я наразі готую звернення до Нацагентства, до керівництва НСК «Олімпійського». Навіть більше, я готую звернення до Президента Олімпійського комітету Сергія Бубки й хочу почути його думку стосовно того, як він ставиться до того, що «олімпійський» і «пиво» є в назві головної спортивної арени України», – зазначив дитячий Омбудсман.

Джерело: ZIK
Розділи: Здоровий спосіб життя

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути