chrome firefox opera safari iexplorer

Переможцем престижної журналістсько премії став «скандальний» Костянтин Усов

14 травня 2012 о 10:45

11 травня в Українському католицькому університеті у Львові вдесяте відбулося вручення журналістської премії пам’яті Олександра Кривенка. Переможцем, як і передбачалося, став Костянтин Усов, репортер телеканалу ТВі.

На урочистостях з нагоди вручення премії зазначили, що ця подія, цей захід – приклад до того, як варто вшановувати пам’ять значних для суспільства людей.

Слово про Олександра Кривенка мав його побратим Андрій Павлишин, і він зазначив, що якби Олександр доспівав свою пісню та докінчив свою справу, то, можливо, їх покоління не було б настільки загубленим у часі.

Так само згадуючи свій досвід спілкування з Кривенком, провів лекцію Свободи Сергій Рахманін. Він визначив перелік критеріїв, які для нього і Сашка Кривенка були спільними у тому, аби пізнати міру власної волі.

Цьогорічний переможець Костянтин Усов, на жаль, на врученні премії не був, оскільки перебуває в Америці. Саме він є автором скандального фільму про Лук'янівське СІЗО, який сколихнув українську громадськість.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути