chrome firefox opera safari iexplorer

Під дельфінарій віддадуть парк «Відрадний»?

04 травня 2012 о 16:04

Солом’янська РДА запропонувала для побудови дельфінарію частину парку Відрадний.

Про це повідомили активісти Національного екологічного центру України.

«Переписка з органами влади виявила тривожний факт: Солом’янська райдержадміністрація запропонувала інше місце для будівництва дельфінарію – на території парку Відрадний», — повідомили активісти.

Як повідомив НЕЦУ начальник Головного управління економіки та інвестицій КМДА Ігор Довбань, "Солом’янська райдержадміністрація подала до Головного управління економіки та інвестицій низку інвестиційних пропозицій, в тому числі «Реконструкція парку „Ландшафтний“ з облаштування атракціонів на розі вул. Солом’янської та вул. Волгоградської в Солом’янському районі» та «Будівництво дельфінарію за адресою вул. Героїв Севастополя, 35 у Солом’янському районі».

Однак у НЕЦУ заявляють, що такі рішення є подвійним порушенням законів.

«Запропоноване Солом’янською РДА будівництво дельфінарію на вул. Героїв Севастополя, 35 – це подвійне порушення закону. По-перше, парк „Відрадний“, який знаходиться за цією адресою, згідно з чинним Генпланом є зеленою зоною загального користування рекреаційного призначення», — сказав представник НЕЦУ Олег Андрос.

По-друге, за його словами, неясно, звідки власники потенційного дельфінарію візьмуть дельфінів. Ці тварини в неволі практично не народжуються, а вилов дельфінів заборонений законом «Про Червону книгу» та наказом Мінприроди", — сказав.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути