chrome firefox opera safari iexplorer

Прокуратура встала на захист Муніципального театру «Київ»

10 травня 2012 о 10:08

Прокуратура міста Києва вимагає від київської влади відновити фінансування Муніципального театру «Київ».

Про це повідомив депутат Київради (БЮТ-Батьківщина), голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Конфлікт між керівництвом КМДА та керівництвом театру не повинен впливати на колектив та їхні родини, які з Нового року не мають належного фінансування. Більше того, я впевнений, що якщо Київрада прийняла рішення про виділення грошей театру, то КМДА зобов’язана знайти механізм, який дозволить театру отримати ці гроші»,- переконаний О. Бригинець.

Депутат розповів, що Прокуратура міста Києва листом звернулася до КМДА та Київради з проханням вирішити питання щодо здійснення фінансування Муніципального театру «Київ», оскільки відсутність фінансування призводить до виникнення значної заборгованості перед бюджетом Києва та по заробітній платі працівників театру.

«В Прокуратурі наголошують, що такий стан речей створює соціальну напругу серед колективу товариства та мешканців міста і може призвести до припинення функціонування театру, а значить до порушення прав громадян на задоволення культурних потреб», — процитував О. Бригинець.

О. Бригинець нагадав, що фінансування Муніципального театру «Київ», передбачене рішенням Київради «Про бюджет міста Києва на 2012 рік» в розмірі 1 млн. 932 тис. грн. на оплату праці колективу театру, досі не розпочалося. Театр не може отримати відповідні кошти, оскільки він виключений Головним управлінням культури з мережі установ та організацій, які отримують кошти з місцевого бюджету.

Таким чином, гроші для театру передбачені, але через певні юридичні підстави заклад культури був виключений із зазначеної мережі. Тому профінансувати театр практично не можливо.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути