chrome firefox opera safari iexplorer

Письменник Дімаров відмовився від ордена Ярослава Мудрого (копія заяви)

23 травня 2012 о 15:38

Володимир Яворівський заявляє, що письменник Анатолій Дімаров відмовився від ордена Ярослава Мудрого IV ступеня, яким його нагородив Віктор Янукович.

Про це депутат повідомив, отримавши копію заяви А.Дімарова, поінформували УНІАН у прес-службі В.Яворівського.

«Щойно я мав розмову з прекрасною, дивовижною людиною Анатолієм Дімаровим, який кілька днів тому відсвяткував своє 90-річчя. Майже щороку він видає нову книгу потужною енергетикою і небаченою гостротою. У 90 років мати такий молодий дух та уяву – це справді неймовірно. Ми, його колеги-письменники, завжди дивувалися його позицією, його відкритістю», — цитує прес-служба В.Яворівського.

«Отже, сьогодні А.Дімаров мені повідомив, що підготував заяву, в якій відмовляється від президентської нагороди», — заявив В.Яворівський.

При цьому, крім повідомлення від самого депутата, прес-служба розіслала фотокопію заяви від імені А.Дімарова, написаної від руки, і датованої 17 травня ц.р.

Як повідомляв УНІАН, 17 травня Президент України Віктор Янукович «за значний особистий внесок у розвиток національної літератури, вагомі творчі здобутки, багаторічну плідну діяльність» нагородив письменника Анатолія Дімарова орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути