chrome firefox opera safari iexplorer

Раптово пішов із життя Ігор Лубченко

13 травня 2012 о 22:30

Сьогодні, 13 травня, на 75-му році раптово пішов з життя заслужений журналіст України, колишній голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.

Місце та час прощання буде повідомлено пізніше, повідомляє Телекритика.

Лубченко Ігор Федорович народився 3 листопада 1937 року в місті Псков (Росія).

У 1960-му закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював у редакціях кількох газет. У 1969—1975 роках був заступником редактора газети «Комсомольскоє знамя». У 1975—1982 роках — редактор газети «Молодь України», потім очолював газету «Освіта».

Член Спілки журналістів із моменту її заснування. Відзначений орденом «Знак пошани» та медалями, званням «заслужений журналіст України» (1987). З 1997-го по 2012-й — голова НСЖУ.

У зв'язку зі смертю Ігоря Лубченка свої співчуття висловив президент України Віктор Янукович: «Пішла з життя людина, яка багато років опікувалася питаннями розвитку та роботи українських ЗМІ, приймала до серця проблеми журналістів та допомагала у їх вирішенні», — йдеться у співчутті глави держави рідним, близьким та колегам померлого.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути