chrome firefox opera safari iexplorer

Секс-індустрія суттєво шкодить іміджу України

23 травня 2012 о 11:02

Стрімкий розвиток секс-індустрії напередодні Євро-2012 шкодить міжнародному іміджу України, наголошують громадські активісти Києва. Вони виступили з ініціативою «Секс-індустрія в Україні дискваліфікована!» з метою протидії торгівлі людьми і проституції.

Напередодні Євро-2012 інтернет заполонили оголошення про надання інтимних послуг, для футбольних фанів відкривають спеціальні «фан-тури до України», які пропонують секс-розваги, а дівчат вербують навіть у стінах вишів. Про це говорить Сніжанна Державновська, президент Всеукраїнської громадської організації «Платформа оздоровлення суспільства», яка називає таку ситуацію в Україні загрозливою.

«Коли з’явилось відео, зроблене поза межами України про голландських жінок, які не відпускають своїх чоловіків на чемпіонат, бо в нас дуже красиві дівчата, Міністерство закордонних справ відреагувало. А безліч інформації, яка поширюється всередині нашої країни й принижує нашу гідність, ігнорується», – обурюється активістка.

Україна сьогодні, як магазин сексуально-еротичної продукції. На це звертає увагу голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.

«У аеропорту реклама: «Купуйте телевізори» або українські вишиванки, а навколо – адреси, де можна отримати секс-послуги, попри те, що законодавством заборонено в рекламі використовувати такі речі. Коли ти на це звертаєш увагу, завжди тобі починають говорити про свободу слова. Право сказати слово проти влади представниками цієї індустрії ототожнюється і з їхнім правом займатися нелегальним бізнесом», – наголошує експерт.

Боротьбу з проституцією ведуть, але неефективно

Василь Костицький закликає відновити кримінальну відповідальність за проституцію. Наразі ж сексуальні злочини в Україні караються лише адміністративно – через винесення попередження чи стягнення штрафу. Втім, на думку начальника відділу боротьби зі злочинами проти моральності МВС України Василя Поштака, це є «боротьбою з вітряками».

«2005 року була декриміналізована стаття за заняття проституцією. Це помилка. Якщо людина розуміє, що вона може бути за це кримінально покарана, вона буде думати, що вона робить.А не заплатити 500 гривень штрафу і далі займатися цим. Проститутці, яка заробляє на годину від ста, двохсот, трьохсот, а то й півтори чи п’яти тисяч доларів, заплатити п’ять неоподаткованих мінімумів доходів громадян не становить ніякої матеріальної втрати», – зауважує Василь Поштак.

Закордонний досвід – зброя проти українських повій

Щоб протидіяти секс-індустрії, громадські активісти запросили сьогодні до Києва експертів, які провели тренінг представникам понад 40 готелів та інших закладів, що прийматимуть чемпіонат. Своїм досвідом ділилися американці, пояснивши на прикладі цьогорічного Чемпіонату з американського футболу правила організації великих спортивних заходів. За їхніми словами, тоді допомогла співпраця з місцевою прокуратурою та поліцією, а також моніторинг інтернет-матеріалів, що пропонували сексуальні послуги.

А 24 травня у Харкові представники міст-господарів Євро-2012 підпишуть Меморандум щодо запобігання розвитку секс-індустрії під час футбольного чемпіонату.

В Україні, за підрахунками експертів, до комерційного сексу залучено щонайменше 50 тисяч жінок.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути