chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні судитимуть миколаївських садистів, які не визнають свою вину

24 травня 2012 о 10:00

Сьогодні об 11:00 у Центральному районному суді м. Миколаєва відбудеться попереднє слухання кримінальної справи щодо осіб, обвинувачених у зґвалтуванні і вбивстві Оксани Макар.

Як повідомив Новостям-N помічник голови суду Максим Митрофанов, попереднє засідання буде вести суддя Олена Селіванова, яка і очолила колегію суддів у даній справі. У зв'язку з тим, що засідання попереднє, Селіванова вестиме його одноосібно. При цьому прізвища суддів, які увійшли до колегії, все ще не розголошуються.

На прохання мами Оксани перше засідання буде закритим. «На цьому засіданні буде розглядатися сексуальна сторона справи. Я — мама, мені самій буде дуже боляче все це слухати. Але обговорювати це прилюдно не хочу. Прошу всіх: поставтеся до мого рішення з розумінням. Усі наступні засідання будуть відкритими, і ми зробимо все можливе, щоб про хід слухань знали якнайбільше людей», — заявила Комсомольской правде Тетяна Суровицька.

Як зазначає газета, до Миколаєва вже почали з'їжджатися представники ЗМІ, в тому числі і закордонних. А власник німецької газети Berliner TagesZeitung Рейко Оптиц, який намагався організувати лікування Оксани в Німеччині, а після її смерті став допомагати побитій Саші Поповій, і не залишав Україну. За словами мами Макар, він буде стежити за ходом процесу від початку до кінця.

За даними видання, обвинувальний вирок буде зачитано до початку Євро-2012. «Враховуючи міжнародну увагу до цієї справи і скандал, який спалахнув на самому її початку (коли двох підозрюваних відпустили під підписку про невиїзд), було поставлено чітке завдання: не тягнути. Від цього залежить імідж України на європейському рівні», — заявило джерело газети в правоохоронних органах.

Крім того, стало відомо, що в залі суду встигли провести ремонт: тут постелили нову підлогу, пофарбували стіни і лаву підсудних, замінили плафони освітлення, а за спинами суддів повісили новий стенд із державною символікою. При цьому в самому суді запевняють, що ремонт до резонансної справи ніякого відношення не має.

КП в Украине також зазначає, що жоден з підозрюваних свою провину досі не визнав. За їхньою версією, ніякого зґвалтування не було і все відбувалося за згодою Оксани. Однак, судячи з обвинувального висновку (всім трьом закидають умисне вбивство з особливою жорстокістю, скоєне за попередньою змовою групою осіб), слідство в ці заяви не повірило.

«Наскільки мені відомо, захист обвинувачених будуватимуть на підставі визнання Євгена Краснощока (відеозапис, що потрапив в інтернет, де Євген розповідає, як усе було, — ред.). Хоча не відкидається, що постараються у смерті Оксани звинуватити її саму: мовляв, була п'яна і випадково зайшла у багаття», — зазначило джерело газети в суді Центрального району Миколаєва.

Як повідомляється, громадські організації, які ще недавно обіцяли в день суду провести у місті масові мітинги, вирішили від цієї ідеї відмовитися. При цьому вони скерували на засідання своїх спостерігачів. Проте в день суду Центральний район міста патрулюватимуть посилені наряди міліції.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути