chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві відкривається грандіозна виставка

12 травня 2012 о 11:15

Італія стане ближче. На виставці «ITALIA COMES TO YOU» кияни та гості столиці зможуть познайомитися з туризмом, модою, кухнею, культурою та іншими цікавинками цієї прекрасної країни. А відбудеться відкриття заходу в Хрещатому парку Києва 12 травня.

Ініціатором цього масштабного проекту виступило Національне агентство Італії з туризму ENIT. За словами організаторів, Київ стане четвертим містом і першим в Україні, який побачить і «відчує смак» італійського життя. В минулому році оцінити його вдалося у трьох російських містах: Москві. Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі.

Головним завданням проекту – показати українцям Італію, як країну, хоч і географічно віддалену, та все ж надзвичайно близьку в емоційному плані.

Експозиція виставки розміститься на500 кв. метраху спеціально збудованому павільйоні в центральному парку столиці. Зокрема, ITALIA COMES TO YOU розповість відвідувачам про всі 20 регіонів Італії: від Ломбардії до Сицилії. Тут можна буде дізнатися про італійські «мистецькі міста», морські, термальні й гірськолижні курорти, озера, християнські святині, заповідники, парки розваг та багато-багато інших пам’яток.

Також на виставці будуть представлені роботи «короля папарацці» і хронікера італійської «дольче віти» Ріно Барілларі, який привезе до Києві світлини, зроблені за понад півстоліття «гонитви за великими й відомими».

Окрема увага виставки буде приділена тому, з чим традиційно асоціюється італійський спосіб і стиль життя: вироби з муранового скла, інноваційне взуття Cayou та інші екзотичні для українців речі.

А «десертом» виставки стане показ італійської моди знаменитих дизайнерів Valentino, Gattinoni, Sorelle Fontana, Laura Biagiotti, Renato Balestra, Mattioli, Egon von Furstenberg, Curiel, Galitzine – від ретроспективних моделей 50-х рр. минулого сторіччя до наших днів. Розпочнеться показ 14 травня о 17:00.

Загалом  виставка ITALIA COMES TO YOU триватиме до 15 травня і прийматиме відвідувачів 10:00 до 21:00.

Вхід (окрім офіційних заходів) – вільний.

«Рідна країна», підготувала Майя Заховайко

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути