chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Львові запрацює зона вільна від Євро-2012

29 травня 2012 о 10:25

29 травня у Львові на площі Ринок запрацює зона вільна від Євро-2012. Жодних футбольних кольорів і футбольної символіки. Це місце буде цілковито протилежне фан-зоні, яка споруджується поруч.

На площі Ринок біля фонтану Діани не вболіватимуть за жодні команди, не говоритимуть про футбол і не кричатимуть. Якщо хтось прийде у футбольній символіці, у шалику чи з дудкою, то мусить усе це скинути у спеціальну сітку.

У вільній від футболу зоні звучатиме музика, тут танцюватимуть і розмовлятимуть про мистецтво. У мережі концептуальних авторських ресторанів з’явилася ідея створити таку вільну зону від футболу, тому що львів’яни просто втомилися від Євро.

Люди, яким це (футбол-ред.) не подобається повинні знати, що вони можуть також спокійно відпочити
Христина Тузяк

«Коли в місті буде панувати така велика футбольна атмосфера, то люди, яким це не подобається повинні знати, що вони можуть також спокійно відпочити», – розповіла менеджер Холдингу емоцій «!Фест» Христина Тузяк.

А поруч площі Ринок вже монтують фан-зону, спеціально до Євро, яка працюватиме до 1 липня. Центральну частину міста обгороджують високим парканом. Правоохоронці цілодобово охороняють цю територію. У фан-зоні встановлять торговельні намети, VIP-сектор, сцену, екрани, санітарну зону.

Якщо у вільну зону від футболу можна потрапити без жодних перешкод, то у фан-зону кожен має пройти контроль і перевірку. Діятимуть тут і свої правила поведінки, зокрема, не можна проносити небезпечні речі, навіть парасолю. Для організації фан-зони потрібно щонайменше 5 мільйонів гривень.

Стандартно буде працювати мережа громадського транспорту
Олег Вілюра

Заступник директора департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Вілюра зазначає, що громадський транспорт рухатиметься за тими ж маршрутами, що й у вихідні. Тобто автобуси оминатимуть центр міста. Але уже на львівських вулицях утворюються шалені затори. «Стандартно буде працювати мережа громадського транспорту», – сказав Олег Вілюра.

Львів’яни звикають до іншого ритму життя.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути