chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Львові запрацює зона вільна від Євро-2012

29 травня 2012 о 10:25

29 травня у Львові на площі Ринок запрацює зона вільна від Євро-2012. Жодних футбольних кольорів і футбольної символіки. Це місце буде цілковито протилежне фан-зоні, яка споруджується поруч.

На площі Ринок біля фонтану Діани не вболіватимуть за жодні команди, не говоритимуть про футбол і не кричатимуть. Якщо хтось прийде у футбольній символіці, у шалику чи з дудкою, то мусить усе це скинути у спеціальну сітку.

У вільній від футболу зоні звучатиме музика, тут танцюватимуть і розмовлятимуть про мистецтво. У мережі концептуальних авторських ресторанів з’явилася ідея створити таку вільну зону від футболу, тому що львів’яни просто втомилися від Євро.

Люди, яким це (футбол-ред.) не подобається повинні знати, що вони можуть також спокійно відпочити
Христина Тузяк

«Коли в місті буде панувати така велика футбольна атмосфера, то люди, яким це не подобається повинні знати, що вони можуть також спокійно відпочити», – розповіла менеджер Холдингу емоцій «!Фест» Христина Тузяк.

А поруч площі Ринок вже монтують фан-зону, спеціально до Євро, яка працюватиме до 1 липня. Центральну частину міста обгороджують високим парканом. Правоохоронці цілодобово охороняють цю територію. У фан-зоні встановлять торговельні намети, VIP-сектор, сцену, екрани, санітарну зону.

Якщо у вільну зону від футболу можна потрапити без жодних перешкод, то у фан-зону кожен має пройти контроль і перевірку. Діятимуть тут і свої правила поведінки, зокрема, не можна проносити небезпечні речі, навіть парасолю. Для організації фан-зони потрібно щонайменше 5 мільйонів гривень.

Стандартно буде працювати мережа громадського транспорту
Олег Вілюра

Заступник директора департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Вілюра зазначає, що громадський транспорт рухатиметься за тими ж маршрутами, що й у вихідні. Тобто автобуси оминатимуть центр міста. Але уже на львівських вулицях утворюються шалені затори. «Стандартно буде працювати мережа громадського транспорту», – сказав Олег Вілюра.

Львів’яни звикають до іншого ритму життя.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути