chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Києві прочитає лекцію всесвітньовідомий засновник Wikipedia

15 травня 2012 о 11:24

Сьогодні, 15 травня, о 15:30, в Києві засновник Wikipedia Джиммі Вейлз прочитає лекцію під час 5-го Молодіжного форуму стипендіальної програми Фонду ЗАВТРА.UA.

Джиммі Вейлз, ідеолог концепції Wiki і член Опікунської ради Фонду Wikimedia, на запрошення Фонду Віктора Пінчука вперше відвідає Україну.

Він стане спеціальним гостем 5-го Молодіжного форуму стипендіальної програми Фонду Завтра.UA, який триватиме в Києві 12-14 травня.

Також в рамках проекту Публічні лекції Фонду , у вівторок, 15 травня, Вейлз прочитає лекцію Як інтернет змінює майбутнє, слухачами якої стануть інтернет-підприємці, дипломати, студенти та аспіранти провідних ВНЗ України та переможці стипендіальних програм Фонду. Фонд проведе пряму інтернет-трансляцію лекції, яка почнеться о 15:30 і буде доступна на Корреспондент.net

***

У 5-му щорічному Молодіжному форумі Завтра.UA візьмуть участь нинішні переможці загальнонаціонального конкурсу стипендіальної програми Завтра.UA Фонду — понад 300 студентів, відібраних за результатами конкурсу з 1859 кандидатів з понад 100 вищих навчальних закладів 4-го рівня акредитації з усіх регіонів України.

У рамках теми Форуму: How to Create Tomorrow стипендіати та гості заходу спробують відповісти на питання, якою буде освіта майбутнього і що потрібно вивчати в нестабільному світі, спрогнозувати важливі зміни в різних сферах життя, які відбудуться в наступні 30 років, а також охарактеризувати основні загрози, що стоять перед людством, і підготувати оптимальний план дій для нового покоління. Перші два дні роботи Форуму будуть присвячені командотворчим та проектним тренінгам, а також розробці соціальних проектів в таких галузях, як культура, здоров'я, освіта, екологія, захист прав людини і т.д...

У роботі форуму та церемонії нагородження також візьмуть участь відомі політики, представники бізнесу, політичні та громадські діячі. Вони проведуть зустрічі-дискусії зі стипендіатами та поділяться з ними історіями свого успіху. З лекціями перед учасниками Форуму виступлять партнер Інституту стратегій Inspira Павло Шеремета, ректор Московської школи управління Сколково Андрій Волков, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні І.В. н Стефан Гуллгрен.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути