chrome firefox opera safari iexplorer

Центр театрального мистецтва імені Курбаса виселяють?

30 травня 2012 о 17:05
У вівторок до Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса надійшла позовна заява ДКП «Київжитлоспецексплуатація» до Господарського суду м. Києва про виселення з його приміщення за адресою: вул. Володимирська, 23-В.

Про це йдеться у листі, який надійшов у редакцію від центру ім...Курбаса.

«На нашу думку, замах комунальних організацій міста на державну власність, та ще й в такому розмірі, – акція незаконна. Адже на будівництво та придбання театрального обладнання впродовж 1999—2000 рр. було витрачено капітальних видатків з Державного бюджету України на суму близько 6 млн. грн.», — йдеться у листі.

«Найприкріше, що цей акт комунального вандалізму відбувається не лише всупереч Законам і Указам Президента, а й ніби зумисне приурочений на виконання Постанови Верховної Ради про вшанування ювілею Леся Курбаса», — зазначається у повідомленні директора центру Неллі Корнієнко.

Центр надіслав голові КМДА Олександру Попову листа, у якому просить втрутитись у суперечку.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути