chrome firefox opera safari iexplorer

Цього літа в Україні відкриються 1200 пляжів

23 травня 2012 о 09:41

Державна санітарно-епідеміологічна служба прогнозує відкриття більш як 1200 пляжів в Україні у 2012 році. За останніми даними, половина пляжів не готові до літнього сезону.

«Станом на 1 травня ми бачили, що тільки 27% пляжів були готові до відкриття прийому відпочиваючих. Уже на середину травня ми відзначаємо зростання, дана цифра становить до 45%. Усього в 2012 році планується до відкриття 1200 пляжів, у тому числі 850 морських пляжів», — повідомив начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Держсанепідслужби Віктор Ляшкo.

За його словами, наразі в Криму відкрито 100 з 326 пляжів, у Києві на даний момент передбачено відкриття 11 пляжів і 14 зон відпочинку. Він зазначив, що паспорт на пляж виданий тільки пляжу Дитячий у Гідропарку.

Чиновник зазначив, що Держсанепідслужба досліджувала понад 1200 проб води в місцях водокористування, при цьому відхилення були виявлені тільки на пляжах в Маріуполі Донецької області — там пляжі поки не паспортизовані і відповідно не відкриті.

Як повідомив Ляшкo, власники пляжів проводять активну роботу щодо приведення їх у відповідність із санітарними правилами.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути