chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройдуть мистецькі зустрічі

10 травня 2012 о 00:12

11 травня о 17.00 в Конференц-залі Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України відбудеться концерт володаря Гран-прі «Золотий вінок» у Братиславі, Золотої медалі в Бельгії, головних призів та дипломів міжнародних конкурсів у Великобританії, Франції, Італії, Іспанії, Угорщині, Чехії, Польщі, лауреата І премії Всеукраїнського фестивалю «Чисті роси 2012» Народного художнього колективу хору «Зірниця» Палацу дитячої та юнацької творчості Солом’янського р-ну м. Києва. Художній керівник – заслужений учитель України, заслужений діяч мистецтв України, кавалер ордена «Дружби народів» Павло Мережин.

В програмі концерту – твори класиків української хорової музики Артемія Веделя, Максима Березовського, Дмитра Бортнянського, російських, західноєвропейських та американських композиторів Джузеппе Верді, Констанцо Фести, Лео Андерсона, Цезаря Кюї, класиків української музики ХХ ст. Івана Карабиця та Ігоря Шамо. Окремий блок програми приурочено до Міжнародного дня визволення в’язнів з фашистських концтаборів (11 травня).

 

Концерт відбудеться в рамках літературно-музичного проекту «Мистецькі зустрічі в архіві-музеї» за підтримки Державної архівної служби України. Автор ідеї та керівник проекту – директор ЦДАМЛМ України Олена Кульчий.

Під час концерту в Конференц-залі ЦДАМЛМ України експонуватимуться рукописні примірники творів українських композиторів з фондів архіву-музею, присвячених подіям Великої Вітчизняної війни.

Вхід вільний.

«Рідна країна»