chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві протестували екологи

06 травня 2012 о 00:07

Відмовитися від використання вугілля, газу та нафти закликали українську владу київські активісти із захисту довкілля. Вони влаштували під стінами Міністерства енергетики та вугільної промисловості флешмоб.

Вимагали від українських можновладців розвивати альтернативні джерела енергії, зокрема — вітру та сонця.  У такий спосіб активісти приєдналися до всесвітнього зеленого руху «Розстав крапки». Схожі  флешмоби відбуваються по всій планеті — від Маршалових островів у Тихому  океані — до Каліфорнійського льодовика. Усюди активісти розставлятимуть чорні крапки, які потім вітруально з'єднають за допомогою комп'ютерної програми. Після чого звернення — врятувати планету — передадуть світовим лідерам.

Інна Дацюк, оргнізатор акції: «Ця чорна крапка це є своєрідна мітка міністерству енергетики та вугільної промисловості -  ми хочемо сказати що молодь україни за читсу енергетику — тобто наш шлфх розвитку аолягає у цьому ми хочемо щоб будувалися віторві електорстанції  та сонячні  щоб вугілля нафта та газ не сплювалися — тому що Україна залежить від цих викопних джерел енергії а це призводить до змін клімату».

Джерело: 5 канал
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути