chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вибирають антилоготип міста. ФОТО

23 травня 2012 о 17:04

У Києві відкрилася виставка «Альтернативних логотипів Києва», ідея якої виникла після скандалів, що розгорнулися навколо офіційного визначення єдиного символу столиці.

Про це розповів куратор Центру сучасного антимистецтва Тодор Александров.

«Ми не планували проводити щось подібне, адже логотипи — не зовсім наша тематика. Тим не менш, всі ці вибори-перевибори, чвари і суперечки з приводу туристичного символу столиці привели до того, що логотипи заочно потоваришували з антимистецтвом», — сказав Александров.

Фото lb.ua

За його словами, на конкурс було надіслано близько 70 варіантів логотипів, з яких для основного конкурсу відібрали 10 найбільш цікавих.

Фото lb.ua

«Деякі з них були виконані настільки професійно і якісно, що заслуговують стати офіційним лого міста. Ми ж при виборі керувалися не тільки виконанням, а й закладеною в роботу ідеєю. У першу чергу, роботи повинні були нести певне смислове навантаження, нагадувати про певні риси міста», — зазначив куратор центру антимистецтво.

Фото lb.ua


Фото lb.ua

«На наш подив, свої варіанти логотипів прислали три людини з Росії і один з Білорусії. Наскільки мені відомо, Іван Раумов з Барнаула (автор роботи, яка увійшла в виставкову десятку) ніколи не був в Україні, але запропонував малюнок, який чудово характеризує те, що відбувається з Києвом. Думаю, йому це вдалося завдяки тому, що ідентичні проблеми є не тільки в українських містах, а й російських», — розповів Александров.

Фото lb.ua

Виставка "Альтернативних логотипів Києва" до 20 червня проходитиме у Центрі сучасного антимистецтва.

Фото lb.ua

Голосувати за найкращий логотип можна на сторінці арт-інституції в соціальній мережі Facebook.

Фото lb.ua

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути