chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з 24 травня почне працювати Місто спорту

22 травня 2012 о 11:41

У Києві з 24 травня в Гідропарку почне працювати проект Місто спорту, створений для активного відпочинку, повідомляє КМДА.

У Місті спорту будуть функціонувати два стадіони для традиційного та пляжного футболу, майданчики для баскетболу й інших пляжних видів спорту, а також буде відкрито оновлений пляж Венеція. Планується, що цей проект пропрацює з 24 травня і до початку осені.

Як повідомляється, ініціатори проекту — Всеукраїнський благодійний фонд Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголю.

За даними відомства, практично кожні вихідні в Місті спорту буду проходити професійні та аматорські турніри для дітей і дорослих по футболу, пляжного футболу, пляжного регбі, пляжного гандболу, пляжного волейболу, чарлідінгу та ін.

На честь проведення Дня Києва пройде професійний міжнародний турнір з пляжного футболу BSWW — Кубок Києва 2012, в якому візьмуть участь збірні України, Португалії, Італії та Голландії.

Крім того, з 21 по 27 травня проходитиме аматорський турнір з футболу Кубок ТЕК 2012 серед команд підприємств паливно-енергетичного комплексу України. Також влітку пройдуть турніри Кубок Зв'язку, Кубок Будівельника, Кубок Медіа, Кубок Банкіра і Кубок ресторатора. Переможці цих турнірів розіграють між собою Суперкубок Бізнесу України 20-26 серпня.

Також з 8 червня до 1-го липня в Місті спорту пройдуть прямі трансляції всіх футбольних матчів Євро-2012.

Нагадаємо, що в День Києва та День столиці — 26 і 27 травня - відбудеться понад 50 святкових заходів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути