chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде міжнародний дитячий фестиваль, присвячений пам’яті Возницького

25 травня 2012 о 17:09

У Львові з 27 травня по 5 червня відбудеться X Міжнародний фестиваль дитячої творчості, присвячений пам’яті Бориса Возницького. У рамках фестивалю проходитиме конкурс дитячої творчості на пленері «Золотий мольберт», в якому візьмуть участь діти з різних країн світу.

Як інформують організатори заходу, фестиваль та конкурс стартують у Львові 27 травня, а влітку на базі БФ «Львівська дитяча галерея», Львівської Національної академії мистецтв, Львівського обласного інституту післядипломної освіти, Підбузької малої академії мистецтв та по всій Україні проходитимуть майстер-класи з живопису на пленерах.

Їх підсумками стануть виставки у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького, у міській Ратуші, у Музеї книги та друкарства України Києво-Печерської Лаври.

Учасниками заходів зголосилися стати понад 1000 дітей та педагогів з різних міст України, Білорусії, Молдови, Польщі, Франції. З них 800 дітей вже взяли участь у заочному етапі конкурсу «Золотий мольберт».

Понад 200 дітей з 27 травня стануть учасниками очного етапу з візуального мистецтва, малюючи в залах Національного музею у Львові ім. А. Шептицького та будуть боротися за найвищу нагороду – золотий мольберт з діамантом.

Вручення золотих медалей та головного призу «Золотий мольберт» проходитиме 31 травня з 16.00 ­до 18.00 у Національному музеї.

В рамках заходів 30 травня у Палаці Потоцьких відбудеться міжнародна конференція з музейної педагогіки та розвитку дитячої особистості для керівників міжнародних делегацій, у якій візьмуть участь представники з України, Росії, Білорусії та Польщі.

Окрім того, до дня захисту дітей 1 червня на території Палацу Потоцьких та Палацу мистецтв відбудеться унікальне Свято творчості, присвячене пам’яті Бориса Возницького. Також усі діти, їхні керівники, батьки та оргкомітет разом «Творитимуть історію України» – з глини ліпитимуть трипільські житла, трипільську пластику, навчатимуться працювати на гончарному крузі, опановуватимуть техніку малювання ангобами тощо.

На другому етапі конкурсу з 2 червня відбудуться виїзні живописні пленери в Олеський замок та Свірж, круглі столи та зустрічі з видатними львівськими художниками, пленери на площі Ринок, вулицях Львова, у Шевченківському гаю тощо.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути