chrome firefox opera safari iexplorer

У Музеї Пирогів пройде масштабний весняний ярмарок

03 травня 2012 о 13:03

У Національному музеї народної архітектури та побуту України склалася давня і гарна традиція проводити календарні і сімейні свята, традиційні українські обряди та ярмарки для киян та гостей міста.

5-6 травня 2012 року в Музеї відбудеться Весняний ярмарок декоративно-прикладного мистецтва та традиційних ремесел. На ярмарок запрошено найкращих народних майстрів із усіх куточків України.

Офіційне відкриття 5 травня о 12 годині на Співочому полі

У вихідні дні відвідувачі музею можуть чудово відпочити серед давніх пам’яток української народної архітектури – чепурних садиб, вітряків, млинів, церков на лоні мальовничих весняних краєвидів, а також придбати для себе вишуканий керамічний посуд із Опішні, Косова, Василькова; традиційний український одяг із Решетилівки і сучасний молодіжний одяг в етнічному стилі від майстрів із Кіровоградщини; прекрасні подільські рушники, прикрашені символами глибокої давнини та різьблені ковші у вигляді міфологічних персонажів і спарені весільні ложки із Черкащини; традиційні українські музичні інструменти та плетені із лози зручні меблі і кошики відомих майстрів із Закарпатського села Іза; вироби традиційного ковальства від ковалів із музейної кузні та твори художнього металу майстрів із Донеччини.

Майстрині з села Петриківки, що на Дніпропетровщині, порадують відвідувачів Мистецтвом малювання декоративних квітів та вмінням прикрашати ними посуд. Завжди святом для відвідувачів ярмарку є зустріч з новими витонченими солом’яними виробами, писанками та витинанками, які прикрасять будь-яке сучасне житло. А молоді мами для дітвори знайдуть велику кількість екологічно чистих дитячих іграшок із дерева, трави, листя кукурудзи, яскравих ляльок-мотанок та інших сувенірів і прикрас від народних майстрів із Києва, Чернігівщини, Львівщини, Івано-Франківщини, Криму та ін.

За інформацією прес-служби, всі бажаючі гості ярмарку зможуть відкрити у собі творця, пройшовши майстер-клас із виготовлення творів традиційного народного мистецтва у досвідчених майстрів, та виготовити для себе сувеніри на згадку про Музей.

Перед відвідувачами ярмарку на відкритій сцені Співочого Поля музею виступлять найкращі фольклорні колективи України, циганський танцювальний ансамбль; модельні агентства презентують свої нові колекції одягу в етностилі, митці розважатимуть слухачів словом, а танцюристи навчатимуть охочих українським танцям.

«Кулішна», «Шинок» та ресторан «Ярівці» на території музею пригостять відвідувачів смачними українськими стравами і традиційними напоями, а пасічники запропонують великий асортимент корисних та лікувальних продуктів бджільництва.

«Рідна країна»

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути