chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному зоопарку ще одна смерть

15 травня 2012 о 10:13

У Київському зоопарку чергова смерть – там від стресу помер павич. Проте є і приємна новина – у зоопарк нарешті везуть слона, який замінить Боя, улюбленця Черновецького.

Про це пише «Сегодня». Як повідомляється, павич помер минулої п'ятниці. «Він помер від розриву серця. Це був стрес, адже нашим відвідувачам не варто кричати, махати руками і робити різні рухи тіла у бік тварин», — розповів директор зоопарку Олексій Толстоухов. 

За його словами тигр Тишка, який кілька місяців тому напав на робочого по догляду за тваринами Валерія Бурю, так досі і не з'явився в своєму вольєрі. «Він знаходиться на лікуванні через травми, адже він нещодавно переніс операцію. Йому всього вистачає, і він виходить ночами», — повідомив директор.

А ось Валерій Буря вже сам приходив на роботу, щоправда, поки тільки в гості. «Ми з ним спілкувалися, якщо захоче повернутися до нас, обов'язково його приймемо», — зазначив Толстоухов. Але працювати з небезпечними тваринами постраждалий від лап тигра вже не зможе — за правилами люди, що отримали травми від тварин, більше не можуть доглядати за ними.

Також повідомляється про нового слона, який з'явиться в зоопарку вже наприкінці травня — початку червня. Слонику всього 6 років. «Тварина ще маленька і навіть волохата! До нього вже послали людину, щоб слон звикав», — розповів перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. «Взагалі слони такого розміру перевозяться або автотранспортом або літаком, але як і звідки ми його будемо везти, поки таємниця — розповім, коли він буде тут», — зазначив у свою чергу Толстоухов.

Покупку тварини за 100 тис. доларів, як і обіцяв, оплатив екс-мер Києва Олександр Омельченко, пише видання. "І давати ім'я новому мешканцеві зоопарку буде він — його право", — зауважив Толстоухов Малюка поселять біля басейну, у нього буде парасольку від сонця і гігантські камені замість паркану, а їсти він буде траву, гілочки і фрукти.

Як повідомлялося, у Київському зоопарку лише за минулий рік загинуло понад десять тварин, а за останні місяці — ще троє.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути