chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці почали продавати дешеве житло

23 травня 2012 о 09:36

У квітні-травні столичний ринок нерухомості ожив, квартири подешевшали, а в продажі з'явились «вбиті» гостинки та «хрущовки». Ріелтори пояснюють зниження цін підвищенням пропозиції.

У свою чергу збільшення кількості бюджетного житла пов'язують із циклічністю явища, мовляв, час від часу дешеві квартири «вимиваються», потім йде період «накопичення» і насичення ринку, пише «Сегодня».

Високою якістю така житлова площа не відрізняється, але і ціна відповідна — від $ 23 тис. за «вбиту» гостинку. «Якщо на початку року ми не могли знайти нічого дешевше $ 45 тисяч, то зараз є „одинички“ нижче $ 30 тисяч. Звичайно, коли ми подивилися найдешевше житло, були в шоці. Іноді там були відсутні навіть сантехніка та розетки з вимикачами, або квартира взагалі була після пожежі», — розповідають потенційні покупці квартир.

Варто зазначити, що якщо кілька місяців тому серед найдешевших «одиничок» по $ 40-45 тис. були в основному квартири на перших або останніх поверхах, в дуже поганому стані, то зараз за цю ж ціну можна знайти житло і на середніх поверхах, причому з ремонтом. Завдяки тому, що в найдешевшому сегменті знову є з чого вибирати, продажі на «вторинці» набирають обертів.

Приміром, за даними агентства SV Realty, в квітні в Києві було продано 1450 квартир. Це на 580 більше, ніж в березні. На думку ріелторів, в кінці травня і на початку літа кількість угод може знизитися приблизно на 10-20% через початок сезонів відпусток. А якщо спаде активність покупців, продавці будуть змушені активніше знижувати ціни. З

а оцінками ріелторів, середня вартість квартир у червні може знизитися на 1-3% завдяки тим господарям, які будуть робити знижки, щоб швидше продати свої квартири.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути