chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці покажуть роботи відомого fashion-фотографа

15 травня 2012 о 12:55

З 16 травня по 30 червня 2012 року в київській галереї Brucie Collections пройде фотовиставка Френка Хорвата.

Він широко відомий своєю fashion-фотографією в репортажному стилі, не боїться експериментувати з композицією, перспективою і новими технологіями.

Френк Хорват народився в 1928 році в Абації (у той час Італія, нині — територія Хорватії). Вивчав малювання в Художній академії Брера в Мілані. У віці 15 років обміняв колекцію марок на фотокамеру і почав кар'єру фотокореспондента. Його перший репортаж був опублікований в 1951 році в італійському журналі Epoca. У 1955 Френк Хорват влаштувався в Парижі, де живе і сьогодні.

Перша персональна експозиція робіт Хорвата — ARBRES — відбулася в 1977 році у французькому Музеї декоративного мистецтва. За час своєї кар'єри автор взяв участь у більш ніж 120 групових та персональних виставках по всьому світу.

Незвичайний підхід Хорвата до застосування 35-міліметрової камери і репортажної техніки в fashion-фотографії створив новий стиль, котрий мав сильний вплив на розвиток сучасного фото в Європі та США.

Численні публікації фотографій Френка Хорвата з'являлися в таких журналах, як Jardin des Modes, Elle, Glamour, Vogue, Harper's Bazaar, у німецькому Revue, паризькому L'Officiel та багатьох інших. З 1958 по 1961 рік він працював з легендарним фотоагентством MAGNUM. Стиль зйомки Хорвата завжди пізнаваний: несподівані сцени з життя, передані в кольорі або чорно-білій гамі. Фотограф співпрацював з такими великими дизайнерами, як Coco Chanel і Givenchy. Його фотографії відобразили життя знаменитих нічних клубів Парижа Le Sphynx і Crazy Horse, а також відомих районів the Champs-Elysees, Gare Saint-Lazare і Quai du Louvre.

Френк Хорват працює над багатьма персональними проектами, що відображають його враження від подорожей по Індії, Пакистану, США, Японії, Греції та іншим країнам по всьому світу.

Шанувальники сучасного фотомистецтва зможуть побачити ретроспективу найбільш вражаючих і сильних знімків Френка Хорвата з різних періодів, а також придбати їх в галереї Brucie Collections, починаючи з 16 травня 2012 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути