chrome firefox opera safari iexplorer

У волинському заповіднику зловмисники спиляли 200-річний дуб

29 травня 2012 о 12:31

У волинському заповіднику "Цуманська пуща" двоє жителів Рівненської області знищили 200-річний дуб і намагалися вивезти деревину. Про це повідомили в прес-службі обласного управління МВС.

Як розповів начальник Ківерцівського райвідділу міліції Олександр Басалик, машину з вкраденою деревиною помітили працівники лісової охорони, які здійснювали обхід території. Зловмисники, побачивши лісників, намагалися викинути деревину, а коли це їм не вдалося, спробували сховатися. На допомогу працівники лісової охорони викликали місцевих правоохоронців.

Правоохоронці затримали втікачів і доставили їх у відділення міліції. Затримані виявилися жителями Рівненської області. Вони спиляли 200-річний дуб і розрізали на три частини, дві з них встигли завантажити в машину, щоб вивезти з території заповідника.

Стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за статтею «незаконне вирубування лісу» КК України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт строком до шести місяців. Триває перевірка, встановлюється сума завданих збитків.

Нагадаємо, в січні один з найстаріших у світі кипарисів згорів в природному парку Флориди. 36-метрове дерево мало ім'я «Сенатор»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути