chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — 25-та серед 48 країн світу за якістю вищої освіти

14 травня 2012 о 11:00

Австралійські вчені провели дослідження якості вищої освіти у світі, яке показало, що виші США, Швеції та Канади є найкращими у світі.

Україна також потрапила до даного рейтингу і опинилась на 25 місці, що є досить непоганим результатом. 24-у позицію займає Іспанія.

Експерти порівнювали освітні системи в 48 країнах за більш ніж 20 критеріями, серед яких державні інвестиції у вищу освіту, підготовка потрібних для країни фахівців, зв'язок з університетами за кордоном і т.д., пише ФІНАНСИ bigmir)net. 

У першу п'ятірку потрапили такі країни, як США, Швеція, Канада, Фінляндія і Данія. США домінують в світі не тільки за розміром інвестицій в освіту, а й за кількістю опублікованих наукових статей.

ТОП-25 країн для здобуття вищої освіти:

1. США

2. Швеція

3. Канада

4. Фінляндія

5. Данія

6. Швейцарія

7. Норвегія

8. Австралія

9. Нідерланди

10. Британія

11. Сингапур

12. Австрія

13. Бельгія

14. Нова Зеландія

15. Франція

16. Ірландія

17. Німеччина, Гонконг

18. ПАР

19. Ізраїль

20. Японія

21. Тайвань

22. Корея

23. Португалія

24. Іспанія

25. Україна

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути