chrome firefox opera safari iexplorer

Українець вкотре виграв Чемпіонат Європи

23 травня 2012 о 14:50

Житель Тернопільщини Андрій Пушкар став Чемпіоном Європи з армреслінгу.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в обласному управлінні молоді та спорту, перемогу він здобув на ХХІІ чемпіонаті Європи з армспорту, який проходив у польському Гданську. Під час чемпіонату він виборов дві золоті медалі у змаганні на ліву та праву руку у ваговій категорії понад 110 кг.

Окрім цього студент Кременецького лісотехнічного коледжу, учень Тернопільської обласної ДЮСШ «Колос» Ігор Пасєка став чемпіоном Європи на ліву руку серед юніорів у ваговій категорії 80 кг. Тренує спортсмена А.Пушкар.

Довідка УНІАН. 27-річнй А.Пушкар є вихованцем спортивного товариства «Колос», випускник Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ), багаторазовий чемпіон світу, Європи та України, заслужений майстер спорту.

Зараз є тренером з рукоборства національного економічного університету в Тернополі, а також в рідному Кременці.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути