chrome firefox opera safari iexplorer

Українці платитимуть меншу комісію за зняття грошей з «чужих» банкоматів

25 травня 2012 о 16:39

У червні будуть зменшені комісії, які доводиться платити власникам пластика за зняття грошей у «чужому» банкоматі.

Справа в тому, що з 1 червня MasterCard впроваджує в Україні нову лінійку продуктів Debit MasterCard, за якою така комісія складе всього 2 грн. З середини червня розміри міжбанківського платежу готується знизити і VISA — до 0,5% відсуми, що знімається + 2 грн.

«Платіжна карта Debit MasterCard дозволить банкам надавати клієнтам послуги банкоматів безкоштовно. Після її впровадження в Польщі обсяги зняття готівки в АТМ за два роки впали вдвічі, а обсяги розрахунків платіжними картами через POS-термінали зросли втричі», — розповів виданню Коментарі генеральний менеджер MasterCard Europe в Україні, Польщі, Румунії, Болгарії, Молдові й на Балканах Павло Ріхлінскі.

Коли власники пластику можуть знімати готівку без комісій не тільки в банкоматах свого, але і чужих банків, вони не поспішають знімати відразу всю суму. У результаті частка безготівкових платежів починає зростати.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що Швеція може повністю відмовитися від готівки, ставши першою країною виключно з електронним способом оплати.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути