chrome firefox opera safari iexplorer

Унікальна колекція Острозької академії поповнилась новим раритетним виданням

30 травня 2012 о 12:02

Раритетне видання «Діяння святих апостолів», надруковане Московською друкарнею у 1780 році, поповнило колекцію стародруків Національного університету «Острозька академія».

— Ця книга унікальна тим, що на відміну від Ніконовських старообрядних видань, які не датувалися і не мали зображень святих, вона містить багато ілюстрацій, — каже меценат Іван Кардаш, який подарував «Діяння святих апостолів» Острозькій академії.

А раніше благодійник передав закладу всю свою колекцію старовинних видань, чим поклав початок створенню при вузіЦентру вивчення сакральних книг, який названо його ім’ям.

Цей подарунок, за словами ректора, Героя України Ігоря Пасічника, відреставрують, після чого книгу досліджуватимуть науковці.

Нині виш в Острозі має колекцію із 70 стародруків, які можуть побачити не лише науковці та спудеї, а й усі відвідувачі Центру вивчення стародруків імені Івана Кардаша.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути