chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні масово забороняють радянську символіку

08 травня 2012 о 08:07

Глава Тернопільської обласної ради Олексій Кайда заборонив використання 9 травня на території області символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки.

Про це йдеться у підписаному ним розпорядженні, яке цитує Zaxid.net.

У документі сказано, що розпорядження видане «у зв’язку з можливістю розповсюдження 9 травня на території Тернопільської області символіки неіснуючої тоталітарної держави — СРСР, комуністичної символіки та нацистської символіки, що зумовлює порушення положень статей 5, 20 Конституції».

У розпорядженні вказано, що комуністичні та нацистські символи заборонено вивішувати на приміщеннях, будівлях і спорудах державної, комунальної та інших форм власності.

Керівникам правоохоронних органів області Кайда рекомендував 9 травня керуватися цим розпорядженням.

Як відомо, 26 квітня депутати Львівської міської ради також ухвалили рішення про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути