chrome firefox opera safari iexplorer

Вертолітний майданчик на Парковій запрацює до Євро-2012

31 травня 2012 о 11:21

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник заявляє, що вертолітний майданчик на Парковій алеї в Києві призначений не для Президента України Віктора Януковича, а для офіційних делегацій, що прибудуть на Євро–2012.

Про це сьогодні повідомляє газета «Україна молода» (№ 78 від 31 травня 2012 року) з посиланням на С.Целовальника.

«Ми розробляли схему 19 вертолітних майданчиків. Усі біля великих лікарень, щоб можна було швидко надати допомогу», — цитує видання слова С.Целовальника.

Втім, пише газета, вертолітний майданчик на Парковій алеї розташований далеко від лікарень. «І, як відомо, прибути на київські матчі зголосилося вкрай мало зарубіжних лідерів. У будь–якому разі, після Євро не розберуть же „льотне поле“, комусь же воно служитиме, і можна легко здогадатися, кому саме», — зазначає «Україна молода».

За інформацією газети, напередодні робітники наносили концентричні кола — місце, куди приземлятимуться гелікоптери.

Як повідомляв УНІАН, 28 грудня 2010 року Київрада виділила ТОВ «Амадеус КО» 2,18 га землі на Парковій дорозі у Печерському районі для будівництва та обслуговування об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури. За прийняття відповідного рішення проголосували на сесії Київради 72 депутати міськради. Земельна ділянка складається з двох частин – 2,07 га та 0,11 га. Ці площі передані у довгострокову оренду на 25 років.

Депутати своїм рішенням внесли відповідні зміни до Генплану розвитку міста на період до 2020 року та до Програми розвитку зеленої зони міста до 2010 року, а саме — перевели території до фонду земель транспорту.

Згідно з рішенням, кошторисна оцінка земельної ділянки визначена у сумі 67 млн 536,3 тис. грн, а орендна плата передбачена у розмірі 2 млн 26 тис. грн.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути