chrome firefox opera safari iexplorer

Вхід у парк «Феоіанія» став платним

10 травня 2012 о 17:42

Державна установа «Науковий центр екомоніторингу та біорізноманіття мегаполісу НАН України» запровадила платний вхід на територію ландшафтного парку «Феофанія», що на столичній вулиці академіка Лєбєдєва.

Тепер, щоб потрапити до парку, дорослим потрібно заплатити 10 гривень, а дітям 5, пише Gazeta.ua. 

В адміністрації пояснюють, що плату вони змушені були ввести через те, що в держбюджеті не закладені кошти на реконструкцію парку, яка триває з 2004 року. Тому Вчена Рада наукового центру вирішила в такий спосіб зібрати гроші на утримання парку.

За словами Володимира Радченка з наукового центру екомоніторингу та біорізноманіття мегаполісу НАН України, потрібні додаткові видатки, які не забезпечені держбюджетом.
«Не тільки на прибирання та відновлення території парку після відпочинку населення, а й на завершення робіт з розпочатої реконструкції парку, де в першу чергу є будівництво та введення в дію інженерних мереж. Ті що недобудовані – псуються. А також завершення робіт з будівництва фонтану, оглядових майданчиків», — пояснив він.

Адміністрація також обіцяє надавати платні послуги з паркування легкового транспорту за 10 гривень на день, автобусів за 20 гривень, а за професійну фотозйомку у парку попросять 300 гривень.

Поруч з парком знаходиться лікарня для депутатів «Феофанія».

На сьогодні за вхід треба платити в ботанічному саду ім. Гришка що на столичному Печерську (20 гривень), Музеї національної архітектури й побуту «Пирогово» (15 гривень).

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути