chrome firefox opera safari iexplorer

Відео програм про «чудесні» замки, палаци та фортеці України відтепер можна переглянути і в інтернеті!

05 травня 2012 о 08:57

Два місяці тому завершився 3-й етап акції «7 чудес України». У 2011 країна обрала сім кращих замків, палаців та фортець.

Враховуючи  високу популярність самого проекту Голова Оргкомітету Микола Томенко спільно з телеканалом ТВі створили новий «виток» в популяризації історико-архітектурної спадщини України: протягом кількох місяців було відзнято 20 програм, які розповіли історію кожного окремого фіналіста акції «7 чудес України: замки, палаци, фортеці». Вже в січні  з’явилися DVD-диски із записом усіх програм, які було поширено серед культурних та освітніх закладів України.

Проте сьогодні усі шанувальники українських чудес отримали чудовий шанс ознайомитися з цими програмами і у вільному доступі в мережі Інтернет! На офіційному сайті акції «7 чудес України» можна переглянути усі відео, які були відзняті про фіналістів акції.

Говорячи про відеоматеріал, який було представлено і на телеканалі ТВі (а сьогодні він транслюється і на телеканалі «ЕРА» щонеділі о 7:10), ініціатор акції Микола Томенко розповів, що в основу програм лягли розповіді про створення цих об’єктів, їх історичну долю та легендарність. «Тому можна сказати, що нашою метою було по-новому відкрити ці об’єкти, дізнатися їхні таємниці, оцінити культурну, історичну та архітектурну значущість та, звісно, цікаво розповісти це глядачу», — додав ініціатор акції «7 чудес України».

Для довідки. Загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України». Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України».

Акція «7 чудес України: замки, палаци, фортеці» стартувала ще у березні 2010 року. На звання семи чудес в рубриці «замки, фортеці, палаци» претендувало 138 пам’яток з усіх регіонів України. За результатами регіональних презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури на другому етапі акції було визначено 21-ого фіналіста акції. До їх числа увійшло 7 кращих замків, 7 фортець і 7 палаців, які з 22 серпня й змагалися за звання семи чудес України.

З 22 серпня по 1 грудня 2011 року на офіційному сайті акції тривало відкрите Інтернет-голосування. Паралельно було проведено всеукраїнське опитування експертів, у якому взяли участь члени Оргкомітету акції, представники обласних оргкомітетів, керівники державних інституцій, що опікуються розвитком культури та туризму, представники туристичних операторів, експерти у галузі історії, культури і туризму. Згідно умов акції, саме за результатами Інтернет-голосування та опитування експертів (з розрахунку 50/50) Оргкомітетом і було визначено переможців акції.

«Рідна країна»

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути