chrome firefox opera safari iexplorer

З Майдану Незалежності зникнуть фонтани

11 травня 2012 о 12:32

Фонтани на парній стороні Майдану Незалежності (шість малих фонтанів і один великий) будуть тимчасово виведені з роботи для проведення їх капітального ремонту.

13 травня українсько-китайська організація планує розпочати їх демонтаж та реконструкцію, повідомляє прес-служба «Київводоканалу».

Після капітального ремонту кияни побачать нові світломузичні фонтани, управління якими буде автоматизовано.

На непарній стороні головної площі столиці ремонт фонтанів («Водяна куля», «Каскадний» та «Засновникам міста») проводитиме німецько-українська організація. Виконуватимуть заміну обладнання водограїв на найсучасніше, однак світломузичними їх не робитимуть. Початок ремонтних робіт заплановано на 15-16 травня.

Замовником реконструкції та капітального ремонту фонтанів виступило Управління капітального будівництва КМДА.

Наразі усі фонтани на Майдані Незалежності, окрім каскадного, працюють у звичному режимі. Фонтан «Каскадний» тимчасово, з 10 до 14 травня, не працюватиме через монтаж сцени до Таврійських ігор.

Відкриття реконструйованого фонтану по вул. Великій Васильківській, 119 заплановано на кінець травня. Наразі у зв'язку з проведенням ремонтних робіт з укладання асфальту довкола фонтану його пуск затримано.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути