chrome firefox opera safari iexplorer

За тиждень до Євро-2012 Харків може залишитися без води

29 травня 2012 о 09:41

КП «Харківводоканал» закликає АК «Харківобленерго» не відключати підприємство від електропостачання і не залишати харків'ян без води.

«Відключення „Харківводоканала“ від енергопостачання загрожує відсутністю води в багатьох районах міста. КП „Харківводоканал“ визнає свій борг перед енергетиками, але водночас закликає своїх колег з АК „Харківобленерго“ не загострювати ситуацію навколо оплати електрики і пропонує шукати шляхи вирішення проблеми за столом переговорів, а не залишати харків'ян без води», — йдеться в повідомленні КП «Харківводоканал», передає «Інтерфакс-Україна».

АК «Харківобленерго», у четвер, 31 травня, планує відключити за борги електропостачання 26 підкачувальних насосних станцій КП «Харківводоканала».

Систематичні неплатежі почалися з серпня 2010 року.

На 25 травня 2012 заборгованість «Харківводоканала» перед «Харківобленерго» становила 307,560 млн гривень.

Як зазначили в прес-службі обленерго, припинення поставок електроенергії споживачу, який має заборгованість з її оплати, «є обов'язком постачальника електричної енергії відповідно до п. 7.5 правил користування електричною енергією».

У «Харківводоканалі» відзначають, що чинні тарифи, встановлено постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг № 129 від 16.03.2012 р., що покривають собівартість послуг з подачі населенню холодної води на 57,2%, а витрати на водовідведення — на 52,1%.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути