chrome firefox opera safari iexplorer

Андріївський узвіз позбавили статусу пішохідної вулиці?

10 червня 2012 о 10:18

Олександр Бригинець звернувся до Державтоінспекції України з вимогою пояснити, чому Андріївський узвіз, який з початку 90-х років має статус пішохідного, після ремонту несподівано перетворився в потужну автомагістраль.

Про це повідомила прес-служба депутата Київради (БЮТ-Батьківщина), голови комісії з питань культури та туризму Олександра Бригинця.

«Я вимагаю від ДАІ надати пояснення, чому на Андріївському узвозі, який є пішохідною зоною і по якому рух транспорту заборонено в принципі, почався інтенсивний авторух? Чому немає посту ДАІ, який би не допустив би цього руху, адже в аналогічній ситуації на Хрещатику є достатньо співробітників ДАІ, які не пропускають транспорт у дні, коли рух заборонено? Якщо пішохідний статус Андріївського узвозу скасований, то ким і на підставі якого рішення?», — йдеться в листі до начальника Управління ДАІ МВСУ генерал-майора міліції Лозового В.М.

Депутат зауважив, що якщо хтось і дозволив рух транспорту по Андріївському узвозі, то треба пересвідчитись, що він мав для цього достатньо повноважень.

Крім того О. Бригинець нагадав, що Інспекція Дерархбудконтролю не дозволила вводити узвіз в експлуатацію. А значить, навіть якщо хтось і скасував пішохідний статус, то рух по цій, не введеній в експлуатацію вулиці все одно недопустимий.

Нагадаємо, відкриття Андріївського узвозу вже відбувалось двічі: 25 травня та 3 червня 2012 року, але юридично узвіз досі залишається будівельним об’єктом.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути