chrome firefox opera safari iexplorer

Біля фан-зони Євро-2012 захищали безпритульних тварин

11 червня 2012 о 13:08

За останній тиждень київський Хрещатик став справжньою «меккою» для туристів та фанів футболу. Проте, приходять сюди не лише прихильники Євро-2012, а й ті, хто намагається привернути увагу до проблем, що виникли у зв’язку з чемпіонатом.

Так, днями у столиці відбувся Другий міжнародний марш на захист безпритульних тварин. Кілька сотень зоозахисників за ініціативи Всеукраїнського товариства захисту тварин «За життя» пройшлися від парку ім.Т.Шевченка до фан-зони Євро-2012 на Хрещатику та Майдану Незалежності, вимагаючи від київської влади припинити знищення безпритульних собак і котів та допомогти побудувати притулок для них.

Зоозахисники тримали в руках плакати з написами: «Стерилізації – так! Вбивству – ні!», «Футбол не потребує крові», «Бойкот кривавому чемпіонату!! Ми проти спорту на крові тварин!!», «Сьогодні їм заважають собаки, а завтра – люди», «Ми проти жорстокості» тощо. Деякі з активістів привели на мітинг своїх чотирилапих друзів.

Керівник всеукраїнського товариства захисту тварин «За життя» Офелія Моцарт розповіла, що під час підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012 в Україні було отруєно близько 250 тис. безпритульних тварин. Для цього використовувався фосфід цинку, який викликає смерть тварин у страшних муках.

Наприклад, 7 квітня в Павлівському парку на розі вулиць Павлівська та Гоголівська невідомі розкидали шматочки ковбаси в яких була отруйна речовина. Близько десяти домашніх собак, які з’їли цю приманку, загинули. Заяви ж до прокуратури й досі не дали жодних результатів.

«Знищення тварин у такий варварський спосіб неприпустимий в цивілізованій країні! До Євро-2012 вони знищують котів, собак, птахів. Їм усі заважають! Тож ми вимагаємо від влади, зокрема, київської мерії, припинити ці безчинства, ліквідувати всі комунальні підприємства, які труять безпритульних собак і виділити кошти на стерилізацію та створення притулку для бездомних тварин», – наголосила зоозахисниця.

Активісти також вимагали нарешті розслідувати вбивства та злочини із знущання над собаками «догхантерами». Мітинг кілька разів зупинявся біля входів до фан-зони, що викликало неабиякий інтерес з боку присутніх у ній. Однак офіційні представники прес-центру КМДА виходити до мітингуючи не поспішали.

Лише наприкінці маршу протесту до зоозахисників нарешті вийшов представник Кабміну, якому й було передано звернення про вимоги припинити жорстоке поводження з тваринами в Україні.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

Фото автора

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути