chrome firefox opera safari iexplorer

Бізнесмени не отримали очікуваного прибутку від Євро-2012

20 червня 2012 о 15:41

Українські бізнесмени не тільки не отримали очікуваного прибутку на Євро-2012, але і виявилися в серйозному мінусі. Так, в євро-кемпінгу, який розташувано за півсотні кілометрів від центру Києва і, відповідно, від стадіону, зайнято лише п'ять наметів.

Заманити клієнтів не допоміг навіть облаштований звіринець. Лисенята, єноти, лосі, козулі й поні тільки з'їдають бюджет.

Інвестор уклав у проект 300 тисяч євро, збирався їх повернути і отримати прибуток уже після Євро-2012. Планував приймати по 3000 уболівальників на добу. Але десь закралася помилка. На 19 гектарах розмістилося 20 уболівальників.

Проте Держприкордонслужба рапортує про рекорди. «За минулу добу державний кордон перетнулo 330 тисяч осіб і 65 тисяч транспортних засобів. Фактично, це найбільший показник за всю історію України», — повідомив помічник голови Держприкордонслужби Сергій Остах.

Усього з початку євроматчів державний кордон України перетнуло 4 млн людей, що на 11% більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Консалтингові компанії вважають, що причини збитків від Євро полягають у відсутності бізнес-плану розвитку інфраструктури та якісної реклами України.

«Ми не сформували свій український національний туристичний продукт. Для того, щоб пропагувати на зовнішньому ринку, ми повинні були його сформувати і потім на всіх виставках і всіх джерелах інформаційних його продати», — пояснила заступник голови консалтингової компанії Тетяна Тимошенко.

За підрахунками експертів, Україна інвестувала в Євро-2012 близько 14 мільярдів, з них дві третини не окупляться одразу. Втім, аналітики заспокоюють: це інвестиції в майбутнє.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути