chrome firefox opera safari iexplorer

Будівельники Євро-2012 жили і працювали в жахливих умовах

06 червня 2012 о 13:31

7 червня о 13.00, біля центрального виходу зі станції метро «Хрещатик» відбудеться акція протесту проти брутального порушення трудових та людських прав робітників, які працюють на об’єктах Євро-2012.

Про це повідомляє прес-служба Коаліції «Соціальний рух».

«Упродовж кількох років до будівництва стадіону „Олімпійський“ масово залучалися робітники-»заробітчани" з різних регіонів України. Саме їхніми зусиллями було побудовано більшу частину інфраструктурних об’єктів Євро-2012. Ці люди працювали без належного дотримання норм охорони праці, що призводило до травматизму та до загибелі людей. Вони отримували мізерну зарплатню, а часом ставали жертвами афер роботодавців", йдеться в повідомленні.

За даними коаліції, будівельники "Олімпійського" мешкали у залізних вагончиках просто на будмайданчику, а також у нелегальному гуртожитку біля станції метро «Либідська», у бараках із антисанітарними умовами, за відсутності опалення та каналізації.

«Люди потерпали від свавілля приватної охорони цього об’єкту. За проживання у „євробараках“ робітники мали щоденно відшкодовувати частину своєї зарплатні. Більше того, робітникам погрожують фізичною розправою та ув’язненням, вимагаючи відмовитися від претензій щодо зароблених коштів», йдеться в повідомленні.

Коаліція «Соціальний рух», яка об’єднує низку профспілкових та громадських організацій, вимагає припинити системні порушення трудових прав будівельників на об’єктах Євро-2012 та інших будівельних об’єктах Києва.

Реклама до Євро. Цей чистий жовто-блакитний «робітник» з болгаркою на плечі жодного дня не працював на будівництві. За даними «Сегодня», він бухгалтер-економіст, іноді знімається в рекламі 

Крім того, вимагає у повному обсязі виплатити робітникам заборгованість по заробітній платні та відшкодувати їм кошти за отримані на виробництві травми, перевести усіх робітників на трудові контракти, узгоджені із профспілками.

Учасники акції протесту у Києві солідарні із польськими будівельниками, які 8 червня блокуватимуть церемонію відкриття Євро-2012 у Варшаві.

«У разі, якщо влада не виконає вимоги Коаліції „Соціальний рух“, її учасники блокуватимуть фінал чемпіонату у Києві, 1 липня 2012 року», йдеться в повідомленні.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути