chrome firefox opera safari iexplorer

Депутати заборонили вивішувати портрети сучасних політиків

26 червня 2012 о 13:06

Сесія Чортківської районної ради Тернопільщини ухвалила небувале досі рішення — заборонити розміщення портретів сучасних політиків та державних діячів у школах, лікарнях і закладах культури.

Зробити це вирішили, як записано у документі, «з метою недопущення залучення дітей шкільного та дошкільного віку до політичних процесів, керуючись пунктами 16, 20 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». А ініціаторами виступили районні депутати ВО «Батьківщина» і комісія районної ради з питань духовності, освіти, свободи слова та інформації.

Як розповіли в обласному офісі «Батьківщини», її представники ініціюватимуть таку заборону і в решті районів області. Поштовхом до «портретного спротиву» став березневий конфлікт в одній зі шкіл іншого району — Тернопільського. Педагоги навчального закладу села Мишковичі відмовилися як належне сприймати той факт, що портрет Тараса Шевченка у вестибюлі школи раптом замінили на «образ» Президента Віктора Януковича. Підтримали їх тоді відповідною вимогою і депутати районної ради.

Чи пошириться ініціатива чортківських депутатів на всю область — наразі невідомо. Але можна не сумніватися щодо намагання таки «навішати» Віктора Федоровича й іже з ним — з боку підконтрольних Банковій райдержадміністрацій.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути