chrome firefox opera safari iexplorer

Долю картин, які врятував Возницький, вирішить спільна українсько-польська комісія

01 червня 2012 о 16:14

Долю двох полотен Альтамонте з фондів Львівської національної галереї мистецтв вирішить спільна українсько-польська комісія фахівців. Комісія має вивчити умови для зберігання картин в Олеському замку та в костелі у Жовкві і надати свої висновки.

Остаточне рішення з цього приводу прийме Музейна рада, створена при Міністерстві культури, на розширеному засіданні у Львові.

Про це 1 червня під час наради у Львові повідомив міністр культури України Михайло Кулиняк.

Кулиняк декілька разів запевнив, що його сьогоднішній візит до Львова не мав за мету приймати якісь рішення щодо передачі полотен з фондів Львівської галереї мистецтв до костелу у Жовкві, а лише вивчити це питання у відповідь на звернення міністерства культури Польщі.

«На цьому етапі жодного рішення прийматись не буде. План сьогоднішньої поїздки – відвідати Жовківський костел, зібратися у Львові з польськими та українськими спеціалістами», – зазначив міністр.

Кулиняк зазначив, що під час поїздки почув різні думки щодо можливості передачі картин до Жовкви – від повного несприйняття звернення міністерства культури Польщі до пропозицій пошуку конструктивних рішень.

«Я вважаю, ми жодним чином не порушимо світлу пам’ять Бориса Возницького, якщо ми організуємо спільну комісію, щоб українські і польські фахівці дали вичерпну інформацію щодо умов зберігання цих полотен в Олеському замку і щодо зберігання й експонування їх в костелі у Жовкві», – зазначив Кулиняк.

За словами міністра, до кінця червня у Львові відбудеться засідання Музейної ради, створеної при міністерстві культури. «Коли ми зважимо всі за і проти, зможемо прийняти чітке рішення», – зазначив Кулиняк.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути