chrome firefox opera safari iexplorer

Друга Полтавська поразка, або Законопроект Колесніченка-Ківалова № 9073

07 червня 2012 о 08:38

Мово наша рідна – скільки ще тобі терпіти наругу, знищення та відверте хамство зі сторони брехливої влади?!..

5 червня Верховна Рада України о 10.01 схвалила у першому читанні законопроект Закону про засади державної мовної політики регіоналів Колесніченка-Ківалова під № 9073, яким «пропонується» суттєво посилити статус російської мови, зробивши його регіональним на більшості території України. «За:234; Проти:2; Утрималися:0; Не голосували:12; Всього:248. Рішення прийнято!», — ці слова стали початком неминучої боротьби за свою рідну, українську, мову та за честь полеглих пращурів, які боролися за нашу з вами свободу!

В 1863 р. був Валуєвський циркуляр про заборону українського друку, в 1876 р. – Емський указ імператора Олександра II, про заборону української мови, а зараз законопроект Колесніченка-Ківалова знову знищує українську мову в Незалежній Україні.

З самого рання (близько 8.00) беркутівці заблокували вхід до Верховної Ради, також заблокували вихід з метро Арсенальна та прохід до ВР з вул. Шовковичної і швиденько відтіснили опозиціонерів-мітингувальників, які почали збиратися. Тож добратися до опозиційного мітингу можна було лише з Хрещатику чи Майдану Незалежності.

Сім рядів Беркуту відгороджувало опозицію від провладних прихильників та куплених прихильників партії Регіони.

Боячись народу, внутрішнім військам було дано вказівку спочатку пустити сльозоточивий газ на активістів, а як той не подіяв, то згодом вирішили прорватися з боку сходів (вхід у Маріїнський парк зі сторони Кабміну).

Приблизно 30 чоловік у шоломах почали активно сунути на мітингувальників і грубо штовхати людей – попадали бабусі, жінки, чоловіки. Це викликало негативну реакцію в людей, які в свою чергу почали протидіяти Беркуту — виникла бійка.

Активісти настільки хвацько взялися відвойовувати пагорб, що поступила команда «зверху» — назад в автобуси!

Провокація не вдалася!

Дякуючи мистецькому об’єднанню «Остання барикада» і ведучому мітинга Олесю Донію, які поставили перед лінією охорони свою машину, зробивши на її даху сцену для тих патріотів, які прийшли підтримати народ в боротьбі за свою УКРАЇНСЬКУ МОВУ, серед них були: Євген Нищук — на виступ якого прийшлась газова атака; боксер та лідер партії «Удар» Віталій Кличко, Олександр Ярмола, який заспівав патріотичну українську пісню; Олександр Данелюк, — закликав загнати всіх зрадників ВР в концентраційні табори, поки вони не загнали туди Україну!; Марія Олійник з Донбасу, яка розповідала про закриття всіх українських шкіл на сході держави та про написи в громадському транспорті спеціально для Євро 2012 російською та англійською мовами; Олександр Демченко – донецький поет; Ігор Білий – хмельницький бард; священик з Херсонської обл. пан Орест, який прочитав «Отче наш» та закликав всіх свідомих українців до боротьби; депутат Іван Заєць – зачитав яка кількість депутатів проголосувала «ЗА» законопроект та заявив про виключення з блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Сергія Василенка та Сергія Харовського, які підтримали цей законопроект; Олександр Турчинов – закликав ставити намети і розпочати безстрокову акцію протесту проти проросійських законопроектів і рішень; піднімали настрій своїм позитивом письменниця Ірена Карпа, яка придумала нове гасло «Сраколизи Кремля – ось вам дуля моя!», що стало зразу популярним, та поет Артем Полежака, які разом заспівали спеціально складену до цього дня пісню; письменники-патріоти брати Віталій та Дмитро Капранови та багато інших.

Олесь Доній та Василь Шкляр

На останок мітингу виступив Арсений Яценюк, підбадьоривши всіх і наголосивши, що лише в народному єднанні сила!

Олесь Доній, Ірена Карпа, Артем Полежака

«Чужою мовою в державірозмовляє або гість, або наймит, або окупант, який нав’язує їй свою мову», ці слова «великого» К. Маркса пройняли і українців за кордоном, які після прийняття законопроекту почали акції протесту в таких містах, як: Берлін, Тбілісі, Мюнхен, Лісабон. І це не аби яка підтримка!

 

Прихильникам регіонів, на мітингу, треба подякувати Беркуту за охорону, хоч не дивлячись на це вони «сиділи» за ними майже тихо.

Олесь Доній, Олександр Ярмола

Ні проливний дощ, ні грім не зупинили українолюбів, які після акції протесту біля ВР рушили до Майдану Незалежності, котрий виявився «Майданом залежності», бо там нас окрім супроводжуючої міліції чекали ще кілька автобусів спецслужб… Благо все закінчилося без кровопролиття!

Перша хвиля протесту пройшла, але не забуваймо, що до повної перемоги ще далеко! Нам треба запобігти прийняття законопроекту в другому читанні — регіонал Вадим Колесніченко заявив, що мовний законопроект буде готуватися до другого читання протягом 30 днів.

Використаєм цей час для підготовки до боротьби за українську мову!

Марія Поливач

Фото автора

Розділи: Думка читачів

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути