chrome firefox opera safari iexplorer

Євро-2012 зменшило прибутки кінотеатрів

22 червня 2012 о 14:45

Чемпіонат Євро2012 негативно вплинув на касові збори в багатьох країнах Європи.

Згідно з результатами багатьох бокс-офісів Європи, люди стали набагато менше відвідувати кінотеатри, надаючи перевагу перегляду футболу.

Найбільш за все цей вплив позначився на Польщі, касові збори кінотеатрів якої впали на 72% за останні два тижні. Як країна, що приймає чемпіонат, Польща опинилася в найбільш невигідному становищі з точки зору прокатних зборів.

Також серйозно страждають прокатники Німеччини, Італії, Іспанії та Британії — їх бокс-офіс впав на 30-40%.

Відчутно, але разом з тим не так сильно постраждали каси кінотеатрів в Україні, Данії, Швеції, Нідерландах та Хорватії.

Втрати, які наносить Євро2012 бокс-офісам, можна пояснити тим, що всі ігри чемпіонату проходять увечері, в потенційне час найбільш відвідуваних вечірніх показів. До того ж, багато в чому збігаються кінотеатральні й футбольні аудиторії. Та й уболівальники різних країн залишаються біля екранів телевізорів, спостерігаючи за всіма матчами хоча б до того моменту, поки збірна їхньої країни не вибуває з чемпіонату.

Тим не менш, прокатники багатьох країн впевнені, що вже в ці вихідні глядачі почнуть потроху повертатися в кінотеатри, оживляючи касу.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути